Kdaj bomo dočakali uradni obisk Tanje Fajon v tujini s slovensko zastavo in njeno poenotenje z 2. členom Ustave RS?

Foto: Twitter Teva

“Grb, zastava in himna Republike Slovenije (v nadaljnjem besedilu: grb, zastava in himna) označujejo pripadnost Republiki Sloveniji.” S temi besedami je v 2. členu ustave RS opisana uporabe zastave Republike Slovenije, za katerega bi bilo dobro, če bi ga kdaj upoštevala oziroma se ga zavedala zunanja ministrica Tanja Fajon. V letu dni opravljanja te funcije se namreč ni odvil niti en njen uradni obisk pri katerem bi uporaba slovenske zastave potekala brez težav.

https://twitter.com/Teva60513013/status/1674782267150041097?s=20

Neuporaba slovenske zastave je v primeru ministrovanja Tanje Fajon postala že prej pravilo kot izjema. Tej svoji že skoaj tradiciji se ni mogla izogniti niti v svojem zadnjem obisku Južne Koreje. Kljub temu, da se Fjonova izgovarja, da je uporaba slovenske zastave pristojnost gostitelja, bi lahko sama ob neuporabi simbola Slovenije vsaj sama poskrbela, da bi bil le ta viden na uradnem obisku.

Tudi tokratnji obisk zunanje ministrice in sicer v južni Koreji se je odvil brez slovenske zastave. Zaradi tega bi bilo zelo dobro, če bi se zunanja ministrica vsaj enkrat poenotila z 2. členom Ustave RS, ki jasno govori, da uporaba zastave pomeni pripadnost Republiki Sloveniji. in kot zunanja ministrica bi lahko vsaj izkazala pripadnost Sloveniji, če jo davkoplačevalci plačujejo.

Vir: Twitter