Kdo in zakaj prikriva podatke o referencah Tine Seršen, ki je izdala sporno odločbo Kanala C0?

Foto: Zajem zaslona Twitter / Bojan Požar

Že pred časom sta tako Prav.si, kot Aleš Primc opozorila, da Tina Seršen naj ne bi imela izpita iz upravnega postopka. To ne bi bilo nič nenavadnega, če se omenjena državna sekretarka ne bi podpisala pod odločbo, ki za projekt C0 ne predvideva izvedbe presoje vplivov na okolje. Prava.si se je po odgovor ali ima Seršenova opravljen omenjeni izpit napotila na ministrstvo, a konkretnega odgovora niso prejeli.

Da gre za pereče vprašanje same zakonitosti takšnega početja je v evropskem parlamentu opozoril tudi dr. Milan Zver. Glede na vsa trenutno znana dejstva namreč Seršenova ne bi smela biti podpisana pod to odločbo. Ob tem medij še navaja, da na seznamu ministrstva za okolje, podnebje in energijo, omenjene sekretarke ni na seznamu pooblaščenih oseb, ki bi lahko odločale na I. in II. stopnji.

V kolikor bi imela državna sekretarka izpit iz upravnega postopka bi verjetno bila med temi osebami? Prava.si ob tem še objavlja odgovor ministrstva, ki jasno kaže kako je z omenjenim izpitom pri Seršenovi. Novinar Luka Perš se ob vsem tem sprašuje: “Kdo se boji, da bi javno predstavljena dokumentacija lahko še dodatno vznemirila slovensko javnost?” Celoten članek vam je na voljo na tej povezavi.

Vir: Prava.si