Kdo pravi, da vlada Roberta Goloba ni uspešna? Ilegalni migranti plešejo in veselo prehajajo državno mejo!

Fotografija je simbolična.Ilegalni migranti in policija. (Foto: Policija)

Pred časom smo s strani vlade Roberta Goloba in notranje ministrice Tanje Bobnar lahko poslušali hvaljenje kako bodo poskrbeli za odstranitev zaščitnih ograj na slovenski južni meji. Svoje navedbe sta podkrepila s prepričanjem, da se zaščitne ograje na meji ne potrebuje, saj le ta naj ne bi služila svojemu namenu.

Kakšnemu namenu bi ograja morala služiti? Če mora služiti preprečevanju ilegalnih prehodov državne meje, potem zadnji podatki policije kažejo, da je le ta pred odstranitvijo še kako služila svojemu namenu. V kolikor pa sta imela Golob in Bobnarjeva v mislih, da je ograja povzročala težave ilegalnim migrantom pri nezakonitih prehodih državne meje, potem sta s svojimi odločitvami sedaj poskrbela, da temu ni več tako.

Kakšen odnos do težav, ki jih ilegalni migranti povzročajo državljanom ima vlada Roberta goloba je pokazala tudi ministrica Emilija Stojmenova Duh, ki se je posmehovala težavam državljank in državljanov.

In kaj kažejo podatki Policije?

Policija je 29. julija 2022 objavila, da so v 24 urah zabeležili 152 nezakonitih prehodov državne meje. 28 julija 2022 je bilo po podatkih Policije v 24 urah obravnavanih 113 nezakonitih prehodov državne meje in 27. julija 2022 57 nezakonitih prehodov državne meje.

Po podatkih Policije je tako vlada Roberta Goloba več kot “uspešna” pri povečanju števila ilegalnih prehodov državne meje, saj je bilo maja 2022 obravnavanih 1.242 ilegalnih prehodov meje, kar je za 286 več kot meseca maja leta 2021. Meseca junija je policija beležila 1652 ilegalnih prehodov meje, kar je 522 več kot junija leta 2021.

Še kdo dvomi, da vlada Roberta Goloba ni uspešna? Število migrantov se namreč vztrajno povečuje.

Vir: Policija

Vir: Twitter in Policija