Ker je Joc Pečečnik kritiziral Roberta Goloba, je postal “tarča” Urške Klakočar Zupančič

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Dejan Kaloh)

Gospodarstvenik Joc Pečečnik je pred dnevi izrekel nekaj kritik na račun trenutne vlade in njenega predsednika Roberta Goloba. V svojem stališču je izrazil željo, da bi pričela trenutna vlada razmišljati malo manj socialistično. Kot kaže je takšno stališče razjezilo predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki ni želela ostati dolžna kritik in jih je izrekla na Pečečnikov način.

Predsednica državnega zbora je namreč v intervjuju za Siol dejala, da si želi, da bi Joc Pečečnik in podjetniki razmišljali malo manj kapitalistično. Po besedah predsednice DZ naj bi namreč podjetniki in gospodarstveniki z delom zaposlenih ustvarjali dobičke. Seveda se ob tem ni mogla izogniti, da ne bi branila Goloba, ker naj bi njegova vlada sprejela pomoč gospodarstvu v višini 1,2 milijarde evrov.

Na Svobodi so ob takšni izjavi Klakočar Zupančičeve zapisali: Karkoli si kdo misli o Pečečniku, za njega vemo, kaj je ustvaril. Kaj je pa do sedaj ustvarila gospa? Ne nujno podjetniško, na kateremkoli področju? Nihče  v slovenski politiki, sploh pa ne v aktualni oblasti, ni v poziciji, da docira slovenskim podjetnikom, ki delujejo v mednarodni konkurenci.

Kako trenutna vlada razmišlja glede podjetništva in dela kaže tudi njihova davčna politika. kot je zapisal ekonomist dr. Matej Lahovnik bodo po novem vse plače bolj obdavčene, prav tako najemnine in popoldanski s.p. Ob vsem tem pa ravno predsednica DZ govori o socialni politiki, za koga?

Vir: Siol in Twitter