Ker je NSi od Marjana Šarca zahtevala pojasnila o dveh milijonih evrov, Črnčec in Vukovičeva udarila po DARS-u

Premier Marjan Šarec lagal o povečanju števila zdravnikov v Sloveniji (foto: STA)

Mnogi politični analitiki so dolgo opozarjali, da zaradi različnih podpor Golobovi vladi, nekateri vidni predstavniki NSi, še vedno lahko zasedajo ključne položaje v državnih podjetjih. Sedaj, ko je tudi Komisija za nadzor javnih financ, ki jo vodi NSi-jev Jernej Vrtovec od ministra Majana Šarca zahtevala pojasnila o javnem razpisu vrednem 2 milojona evrov, so hitro dobili povračilni udarec.

Vlada Roberta Goloba je namreč kaj kmalu po nastopu funkcije, pričela s čistkami v državnih podjetjih in menjavo vseh kadrov, ki so delo pričeli opravlajti pod vlado Janeza Janše. Ker so takrat nekateri vidni predstavniki NSi-ja ostali na položajih in ker so tudi oni delo pričeli opravljati v času Janševe vlade, so se pričela ugibanja, da gre za tiho podporo vladi Roberta Goloba. Eden od takšnih kadrov je tudi Valentin Hajdinjak na vrhu DARS-a.

Vendar kot kaže se tudi njemu sedaj obetajo drugačni časi, saj je z zahtevo po pojasnitvi dodelitve dveh milijonov davkoplačevalskega denarja s strani Marjana Šarca, ta složnost minila. Kmalu po zaslišanju Šarca na seji Komisije za nadzor javnih financ se je namreč pojavil članek “DARS: kdo je ugrabil največje državno podjetje?”. Dolgoletni novinar Bojan Požar to vidi kot povračilni udarec kadrov Gibanja Svoboda.

Evo, tako to gre: ker je Nova Slovenija (KNJF Državni zbor, predsednik Jernej Vrtovec) “udarila” po Marjanu Šarcu (petkovo zaslišanje zaradi spornega javnega razpisa – resničnostni šov Vojak v akciji MORS), sta Črnčrc in Vukovićeva nemudoma usekala nazaj po Novi Sloveniji,” pojasnjuje Bojan Požar.

Vir: X