Ker je trenutna politika na mednarodnem parketu nepomembna, pričakujejo, da Janez Janša od njih pridobi dovoljenje za obisk v tujini

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Nista minili niti dve leti in Golobova politika je v svetu popolnoma izgubila vso kredibilnost. To ni nič nenavadnega, če je znano dejstvo, da se je zunanja ministrica Tanja Fajon srečevali s predstavniki tretjih držav, hkrati pa se ji na uradnih srečanjih ni posluževala slovenskih simbolov.

Foto: Zajem zaslona X

Povsem drugačno zgodbo pa lahko državljani spremljajo, ko gre za kredibilnost nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo. Ta kljub mnogim nasprotovanjem v Sloveniji, v tujini uživa velik ugled. To se je nenazadnje izkazalo ob agresiji Rusije na Ukrajino in se danes kaže v vojni med Izraelom in Palestino. Kot tuji predstavnik je namreč bil v teh dneh na obisku v Izraelu.

Notranja politika oziroma trenutna oblast je izredno naklonjena Palestini in Hamasu, kljub jasnim opozorilom tuje strokovne javnosti, da gre za teroristično organizacijo. Zaradi tega je Golobove politike močno vznemiril obisk Janeza Janše v Izraelu in od njega zahtevajo, da pridobi njihovo dovoljenje za ta obisk. Verjetno je to tudi posledica, ker so sami prezrti na mednarodnem parketu.

Vir: X