Ker je Žnidaršičeva ministra Luko Mesca spravila v zagato, je”neodvisnega” novinarja Darijana Koširja to tako ziritiralo, da bi oddajo Tarča kar ukinil

Foto: Zajem zaslona X / Andrej Hoivik

Ko so ustvarjalci oddaje Tarča na čelu z voditeljico eriko Žnidaršič na sramotilni steber iz tedna v teden “pribijali” vlado Janeza Janše, so pripadniki leve politične opcije v Sloveniji tmemu močno ploskali. Takrat je po njihovem šlo za pokočne ustvarjalce, ki se zavedajo neodvisnega novinarstva. Danes, ko isti ljudje razkrijejo vso bedo vlade Roberta Goloba naenkrat niso več takega mnenja in je po njihovo potrebno te oddaje nemudoma ukiniti.

Z zadnjo oddajo Tarča, ko je Žnidaržičeva razkrila vso nekompetentnost trenutne vlade in predvsem ministra Luke Mesca, si nekateri “neodvisni” medijski delavci želijo, da se oddaja nemudoma ukine. tako je denimo Darijan Košir po oddaji novo vodstvo RTV Slovenija posredno pozval, da razmisli o ukinitvi te oddaje, ker naj bi bil njen koncept napačen. Zanimivo je, da, ko so ustvarjalci iste oddaje tedensko poročali proti vladi Janeza Janše nihče od teh akterjev ni poročal oziroma pisal o napačnem kontekstu oddaje. Še več dajali so ji izreden pomen in ugled.

Potrebno pa se je zavedati, da Darijan Košir ni kar nekdo iz družbenega omrežja, ampak je nekdanji odgovorni urednik Dela in direktor Urada vlade Republike Slovenije za komuniciranje. Danes pa kot “neodvisni” novinar opravlja funkcijo urednika na Dnevniku.

Vir: X