Ker se njihov aktivizem na RTV ne izide, najprej svoje sodelavce poimenujejo psi čuvaji, sedaj ustavne sodnike osebki!?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Retorika nekaterih, ki se na RTV Slovenija navzven zavzemajo za neodvisno novinarstvo, hkrati pa si gredo politični aktivizem včasih seže tudi zelo nizko. Tako je namreč ena glavnih stavkajočih na RTV Helena Milinkovič vodstvo omenjenega javnega medija označila za pse čuvaje. Na drugi strani pa je že ob začetku mandata zadnje Janševe vlade napovedali, da bodo na takšen ali drugačen način zavzeli RTV Slovenija.

Kljub temu, da je Golobova vlada te novinarje, ki so si ves čas Janševe vlade na RTV Slovenija šli politični aktivizem poslušala in nagradila s predlogom spremembe zakona o RTV Slovenija, jim kot kaže ne gre po načrtih. Po potrditvi predloga novele zakona, ki bi po opozorilih mnogih namesto depolitizacije, ki jo obljubljajo prinesel politizacijo RTV, s strani volivcev na referendumu, je predsednik Programskega sveta RTV Slovenija dr. Peter Gregorčič s podpisniki vložil ustavno presojo.

Mnogi od teh novinarjev so verjetno zaradi sestave Ustavnega sodišča pričakovali, da bo to gladko pritrdilo predlogu vlade o spremembah zakona. Vendar se to minuli teden ni zgodilo in sodišče je izvajanje zakona zadržalo. S tem so si ustavni sodniki prislužili gnev vseh, ki si na vse načine želijo sprememb na RTV Slovenija v svoj prid.

Izredno aktivni uporabnik socialnega omrežja predvsem, ko gre za zlivanje gneva nad Janezom Janšo je Petrinjo. Pot dem psevdonimom naj bi se skrival Gregor Drnovšek, eden od zaposlenih na RTV Slovenja in glasni kritik politike Janeza Janše. Ob zadnji odločitvi Ustavnega sodišča, so bili tako s tega profila sodniki poimenovani za osebke, ki naj ne bi imeli pravice poteptati volje ljudstva. V kolikor gre res za omenjeno osebo je to skrajno neprimerna retorika za nekoga, ki si želi neodvisnega novinarskega dela.

Vir: Twitter