Ker so svobodnjaki izglasovali amadma SDS in usklajevanje socialnih transferjev, za takšen rezultat krivijo glasovalne naprave in celo morebitno kozmični dež!?

Foto: X Metod Logar

Na slovenski levici smo lahko v nekaj več kot 30 letih njihovega delovanja pod zastavo Slovenije ideli že marikatero bizarno izjavo in potezo. Vendar kot kaže bo Gibanje Svoboda poskrbela, da bo v tem mandatu teh zadev največ, prav tako pa bodo verjetno tudi najbolj bizarne. Zadnja takšna zgdba se jim je “pripetila” ob glasovanju o 100 % uskladitvi socialnih transferjev.

Poslanci koalicije so namreč v sredo podprli predlog oziroma amadma največje opozicijske stranke SDS, ki ureja 100 % usklajevanje socialnih transferjev. Takoj po glasovanju je v največji parlamentarni stranki nastala panika, za izid glasovanja pa so okrivili glasovalne naprave. Vendar bi bilo to še najmanj v oči bodeče dejstvo, če njihov poslanec ne bi našel izredno bizarne povezave.

Poslanec največje parlamentarne stranke Aleksander Prosen Kralj je našel morebitni razlog za takšen izid glasovanja v kozmičnem dežju. Ker po njegovem bi naj v eni od severnih držav kozmični dež povzročil sistemsko napako in ker poslanci glasujejo o pomembnih temah bi to lahko bil razlog za takšen rezultat. Kot namigujejo poslanci opozicije pa je ob tem med koalicijo nastala velika panika.

Predsednik SDS Janez Janša je mnenja, da je v koaliciji nastala panika:potem ko je poslanska skupina Svobodnjakov na poziv Prve murgelske strojnice v DZ MPŠetinc razpadla in omogočila sprejem amandmaja”. Takšnemu stališču je pritrdil tudi poslanec NSi Aleksander Reberšek. 

Vir: X