Ker Vera Jourova še vedno spi okoli dogajanja na RTV Slovenija, ji ponovni poziv pošilja Romana Tomc

Foto: Zajem zaslona Twitter

V kolikor so nekateri menili, da se bodo pritiski na nekatere zaposlene na RTV Svenija zaradi njihovega drugačnega družbeno-političnega pogleda umirili, tega pd novim vodstvom ni videti konca. Vodstvo, ki ga je postavil Robert Golob na depolitizirani RTV Slovenija namreč vrši nove in nove pritiske na nekatere zaposlene. Kljub znanim dejstvom pa danes evropska komisarka Vera Jourova o tem molči in kot kaže se ji ne zdi pri tem nič spornega.

Če je pred tem celo posredovala pri ustavnem sodišču, danes, ko se izvajajo čisto prave čistke na RTV Slovenija, o tem nima svojega stališča. Zaradi tega jo je evropska poslanka Romana Tomc opozorila na zaskrbljče dogodke v zadnjem obdobju na nacionalni televiziji. “Tistim, ki so jih  začetku leta poslali na čakanje, so zdaj občutno znižali plače. Med njimi je tudi Valentin Areh, novinar, dolgoletni urednik in priznani vojni dopisnik. Arehu je trenutno vodstvo znižalo plačo za 17 plačilnih razredov,” je komisarki pojasnila Romana Tomc.

V svojem pismu evropski komisarki je kot prilogo dodala tudi pismo novinarja dr. Valentina Areha. V tem pismu novinar namreč nazorno opisuje stanje, ki so mu pod trenutnim vodstvom priča izpostavljeni novinarji. Romana Tomc je zato komisarko pozvala k takojšnjemu ukrepanju. Celtno pismo si lahko preberete na tej povezavi.

Vir: Romana Tomc