Ker vlada ne bo podaljšala znižanega DDV na elektriko in se bodo položnice povišale, vam minister Han svetuje, da ugašate luči

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Kljub zatrjevanju tako premierja Roberta Goloba, kot njegove ministrske ekipe, da delajo za ljudi, dejanja kažejo ravno obratno sliko. Če je že pred časom trenutna oblast poskrbela, da so ljudje namesto cenejšega goriva, več plačali v državno blagajno, se jim nekaj podobnega obeta sedaj še pri električni energiji.

02https://twitter.com/TilenMajnardi1/status/1663853697749733378?s=20

S koncem meseca maja se je iztekel ukrep vlade za zajezitev cen električne energije in to je nižja stopnja DDV-ja. Vlada je z junijem tako stopnjo ponovno vrnila na primarno raven in s tem dejansko “poskrbela” za dvig mesečnih položnic za električno energijo. Vendar je minister Matjaž Han “hitro” našel rešitev za ljudi “ugašanje luči”?

V oddaji 24ur zvečer je namreč izrazil mnenje, da lahko veliko naredijo ljudje sami, če ugašajo luči. “Sredi boja z rekordno inflacijo se bo za povprečna gospodinjstva elektrika podražila (vladna ukinitev znižane stopnje DDV) do 10 EUR/mesec. Nasvet ministra za gospodarstvo: “ugašajte luči”!” S temi besedami je navedbe ministra Matjaža Hana pospremil Tilen Majnardi.

Vir: Twitter