Kje so sedaj opazovalci delegacije Evropskega parlamenta ob napadih na novinarja Luko Perša zaradi določenih razkritij in to celo s strani novinarskih kolegov?

Raziskovalni novinar Luka Perš. (Foto: Twitter/Uroš Urbanija)

Novinar Luka Perš je v zadnjem mesecu na svojem portalu Prava.si odprl teme, ki bi morale, kot vse kaže v Sloveniji ostati za vedno nedotaknjene, kar kažejo tudi odziv tako novinarskih kolegov, ki se s pisanjem Perša ne strinjajo, kot tudi določenih institucij, katerim takšen način poročanja omenjenega novinarja niso po godu.

Kljub vsemu je potrebno na tem mestu povedati, da gre predvsem pri njegovih novinarskih kolegih za nerazumna dejanja in potikanja. Zato bi bilo na tem mestu s strani leve politične opcije pridobiti mnenje, zakaj v tem trenutku vseh teh dejanj ne preverja delegacija Evropskega parlamenta in se vpraša, kakšni pritiski se na določene novinarje v Sloveniji vršijo. Ob tem je potrebno povedati, da gre v primeru Luke Perša za raziskovalno novinarstvo, ki ga novinar vedno podkrepi z dejstvi, vendar je zaradi motečega poročanja za levi politični prostor moteč, zato je deležen različnih potikanj in norčevanja.

Zaradi njegovih zadnjih razkritij je Uroš Urbanija, direktor Urada za komuniciranje Vlade Republike Slovenije napisal, da bi si Luka Perš zaslužil nastop v Odmevih na RTV Slovenija, kjer bi predstavil svoja razkritja. So pa Peršu dali priložnost na Nova24TV in nemudoma so ga začeli zasmehovati na portalu necenzurirano.si. Luko Perša je v bran vzel dolgoletni novinar Bojan Požar, ki je povedal, da pač njegova partnerka ne dela na RTV Slovenija in zato nima toliko priložnosti javnega nastopanja, kot nekateri predstavniki portala necenzurirano.si.

Ker omenjena diskreditacija novinarja Luke Perša ni bila uspešna, so, kot je zapisal novinar Bojan Požar, začeli v spletni mladini namigovati oziroma spraševati, ali ima Luka Perš opravljeno diplomo. V svojem odzivu je še Požar zapisal, da o diplomi sprašuje nekdo, ki ima narejeno gimnazijo.

Luko Perša so v bran vzeli tudi nekateri uporabniki družbenih omrežij in njegovo diplomo prilepili v svoje Twitter profile, da so prikazali kakšno izobrazbo ima Perš.

Kljub vsemu se s tem napadi na Luko Perša s strani medijskih kolegov niso končali, ampak so ga na portalu insajder.com obtožili, da tvita pod lažnim imenom “Sodni Svet” in da bi ga naj komentatorji “raztrgali”. Tokrat je Peršu v bran stopil novinar Vinko Vasle, ki je v svojem odzivu na članek, objavljen v omenjenem mediju, razkril ozadje omenjenega napada na novinarja Perša.

Glede na dogodke, ki smo jim priča glede “pritiskov” na novinarja Luko Perša, je danes s svojim člankom Bojan Požar razkril, kako bi lahko omenjeni novinar ob tem zahteval odškodnine. Vendar se je na to že odzval Perš in zapisal, da ne bo šel v tožbe. S tem je pokazal svojo pokončno držo in spoštovanje do mnenja vsakega posameznika, pa naj bodo še tako različna.

Ob vsem povedanem je tako na mestu vprašanje za naš levi politični pol, če to ni dejanski pritisk na raziskovalnega novinarja in ali so tudi ta dejstva prikazali v Evropi?

Vir: Twitter