Klemen Jaklič raztrgal Komisijo za preprečevanje korupcije ter razkril bedo podleganja političnim pritiskom

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič (Foto: Nova24TV)

Pred časom je Aleš Hojs dejal, da je Komisija za preprečevanje korupcije namenjena diskredidaticiji stranke SDS. A kot kaže danes ni to edina naloga omenjene komisije, ampak je naloga diskreditirati vse, ki ne podležejo rešimu globoke države. Tako se je na tnalu omenjene komisije sedaj znašel tudi dvojni doktor in ustavni sodnik Klemen Jaklič.

https://x.com/kjaklic/status/1803770201860710893

A je KPK naletala na človeka, ki z znanjev presega bistveno omenjeno komisijo in kateri jim je pokazal, da so izključno aparat vladajoče levice. Ddr. Klemen Jaklič se je namreč ob prekrškovnem postopku, ki ga je komisija uvedla zoper njega odzval z izjavo za javnost. V njej navaja, da določba, ki jo je uporabila KPK v primeru njegovega dopolnilnega dela ni relavantna.

V nadaljevanju ustavni pravnik zadevo pojasnjuje skozi pravni vidik kako mu je kot ustavnemu sodniku dovoljena visokošolska izobraževalna dejavnost na akreditiranih visokošolskih zavodih. V zaključku pa Klemen Jaklič poudarja, da se skozi to odločitev vidi, da je KPK podlegla javnemu pritisku političnih funkcionarjev.

Vir: X