Kljub dejstvu, da se v Domu starejših Šmarje pri Jelšah soočajo z izzivi, ki si jih je pred časom le malokdo lahko predstavljal, direktorica v prihodnost zre z optimizmom

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Včeraj je direktorica Doma starejših Šmarje pri Jelšah s pismom nagovorila vse svojce, ki imajo pri njih nameščene oskrbovance. V pismu je poudarila, da so se v zadnjem času soočili z izzivom, ki si ga praktično ni znal nihče predstavljati.

Direktorica je izrazila tudi zavedanje, da svojce v teh težkih trenutkih skrbi za njihove najbližje, a je v isti sapi poudarila, da dobro skrbijo za svoje varovance, ki jim nudijo vso potrebno zdravstveno, negovalno in moralno pomoč. Pri svojih varovancih dnevno izvajajo individualno fizioterapijo, delovno terapijo, prostočasne dejavnosti ter druge intenzivnosti, da varovancem »razbijejo« vsakdanjo monotonost.

V pismu se je direktorica doma zahvalila tudi donatorjem, ki so omogočili, da lahko svojim varovancem v teh težkih trenutkih ponudijo dodatne priboljške v obliki sadja in multivitaminskih napitkov.

»Večina stanovalcev nima večjih zdravstvenih težav in ima le blage bolezenske simptome, nekaj pa jih je po napotilu pristojnega zdravnika na bolnišničnem zdravljenju. Poudariti je treba, da se bolnišnično zdravljenje predvideva le v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja in izrazitih kliničnih znakov, ki bi lahko ogrozili življenje. Napotitve v bolnišnico odreja zdravnik in niso v pristojnosti zaposlenih doma upokojencev«, je še zapisala direktorica doma.

Celotno pismo lahko preberete na povezavi http://www.dusmarje.si/si/425/4341/obvestilo-za-svojce.aspx .

M.I.