Kljub drugačnim percepcijam slovenske levice, na aleji poguma v Kijevu, za vedno zapisano tudi ime Janeza Janše!

Foto. Twitter

Včeraj je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v Kijevu odkril ploščo z imeni treh voditeljev, ki so prvi obiskali Ukrajino, ko je le ta doživela napad s strani Rusije.

Po napadu Rusije na Ukrajino, so svetovni voditelji odreagirali dokaj “mlačno” in državo prepustili usodi, ker bi naj vladalo prepričanje, da bo Putin državo oziroma Kijev zavzel v treh dneh. To se ni zgodilo.

Janez Janša, Petr Fiala, Mateusz Morawiecki in Jaroslaw Kaczyński se s tem niso strinjali in so v času največje agresije obiskali Ukrajino in Kijev. Šlo je za prelomne dogodke, saj so njihovemu zgledu sledili ostali predstavniki držav in svetovni voditelji, hkrati pa se je pričel tudi umik ruske vojske z območja Kijeva.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v spomin na te dogodke včeraj na aleji poguma skupaj s poljskim premierjem Mateuszom Moawieckim odkril spominsko ploščo, kjer so zapisana imena vseh štirih voditeljev, ki so prvi obiskali Ukrajino. Tako je tudi ime Janeza Janše za vedno zapisano v zgodovino Ukrajine.

Vir: Nova24Tv in Twitter