Celje, 12. marec 2021 – Obrtno podjetniška zbornica Celje je objavila, da je kljub pandemiji in šolanju na daljavo letos na nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih POPRI prijavo podalo 344 mladih. 344 mladih je oblikovalo 134 ekip, ki so pripravile kompleksne poslovne modele s katerimi so se potegovali za uvrtitev na regijski nivo.

3. in 4. marca so se tekmovalci s svojimi idejami pomerili na regijskem nivoju, kjer so izbrali najboljše, ki bodo 7. 4. 2021 v finalu še enkrat prikazali svoje poslovne modele.

Letos nekoliko drugačen potek tekmovanja

Zaradi razmer je letošnje tekmovanje prvič potekalo v digitalni obliki, kar pomeni, da so mladi svoje ideje snovali v domačem okolju. Pri tem so jim z nasveti pomagali mentorji in video tečaja POPRI. Prispele predloge je strokovna komisija pregledala in iz vsake kategorije izbrala najboljše in jih poslala v drugi krog predizbora. Izbrani mladi inovatorji so potem svoje delo predstavili še v ustni obliki. Na regijskih tekmovanjih so člani komisije prihajali iz regijskih partnerjev tekmovanja.

M.I.