Kljub nasprotovanju opozicije KUL poslanci potrdili PKP 10 in s tem dodatke za upokojence in najranljivejše skupine

Foto: Nova24TV

Poslanci so kljub burnemu nasprotovanju opozicije KUL sprejeli nov protikoronski zakon z dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covida-19. PKP 10 tako prinaša dodatke za najbolj ranljive skupine ljudi, uvaja odškodninsko odgovornost za primer zapletov pri cepljenju ali uporabi zdravila proti covid-19.

Predsednik vlade Janez Janša je sprejetje PKP 10 pospremil z besedami, da to pomeni pomoč revnejšim, ki jih poleg epidemije bremenijo še višje cene energentov. Izrekel je tudi zahvalo poslancem SDS, NSi, Konkretno (SMC), DeSUS, SNS, narodnih skupnosti in Mateju Lahovniku.

Poslanec Jure Ferjan je ob sprejetju PKP 10 povedal, da to pomeni pomoč gospodarstvu, zdravstvu, izobraževalnemu sistemu in najranljivejšim v družbi. S tem po njegovih besedah vlada nadaljuje z ukrepi, ki bodo Sloveniji omogočili hitro in celovito okrevanje po epidemiji.

Poslanci so s sprejetjem PKP 10 tako izglasovali dodatek za upokojence in druge ranljive skupine, dodatek za dijake, študente, pripadnike sil za zaščito in reševanje, ki opravljajo naloge povezane s covid-19 ter podaljšanje turističnih bonov.

Vir: Twitter