Kljub večletnim opozorilom o nujnosti obnove občinske stavbe in sejne dvorane občine Šentjur, občina v pridobivanje projektne dokumentacije leta 2023 in 2024

Foto: D.D.

Občinski svetniki občine Šentjur so se na 3. redni seji seznanili z odgovorom župana na zastavljeno vprašanje občinske svetnice SDS Jelke Godec, o nujnosti sanacije tako občinske stavbe kot sejne dvorane. Občinska svetnica Jelka Godec je namreč na 2. redni seji zastavila vprašanje v katerem je opozorila, da se v Šentjurju že več let opozarja na nujno potrebno obnovo tako občinske stavbe kot same sejne dvorane.

V vprašanju občini je poudarila, da gre predvsem v primeru sejne dvorane za skrajno neprimerne prostore v katerem so vidni sledovi uporabe tako pijač kot cigaret. Občino je opozorila, da se je potrebno zavedati, da dvorano koristijo tudi zunanji uporabniki. Vodstvo šentjurske občine je še pozvala, da poskušajo kar najhitreje najti sredstva in pristopiti k obnovi dvorane, da bo le ta svetnikom omogočala seje v normalnih pogojih.

Svetnici SDS so na Občini Šentjur potrdili, da je potrebno nujno pristopiti k sanaciji tako same stavbe kot sejne dvorane. Hkrati pa ji odgovarjajo, da bo potrebno sanacijo uskladiti z Ministrstvom za javno upravo. Tako občina za letos oziroma šele za naslednje leto načrtuje izdelavo projektne dokumentacije.

Foto: Zajem zaslona Občina Šentjur

Vir: Občina Šentjur