Kljub zadnjim tragičnim dogodkom na naših cestah, včeraj v Celju ustavili mladega voznika, ki je vozil 91 km/h v naselju

Foto: nt-rc.si

Na relaciji Medlog – Celje – Laško – Rimske Toplice – Zidani most – Vrhovo,  so včeraj policisti opravljali večurni nadzor hitrosti po tako imenovani metodologiji VERIGA. Pri samem nadzoru so zaznali 69 cestno prometnih kršitev. V enem primeru so podali obdolžilni predlog, v enem primeru so tujcu izrekli globo na samem kraju prekrška ter izdali 67 plačilnih nalogov.

Obdolžilni predlog so podali zoper 20-letnega voznika začetnika, ki je v Celju, v naselju, vozil s hitrostjo 91 km/h na uro. 20-letniku so policisti tudi odvzeli vozniško dovoljenje.

V nadzoru so obravnavali tudi voznika, ki je  v Celju vozil z neprilagojeno hitrostjo ter pod vplivom alkohola. Alkotest je kršitelju pokazal 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Za nameček je omenjeni voznik povzročil še prometno nesrečo. Zoper omenjenega voznika bo zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu podana kazenska ovadba.

Policisti so v Celju obravnavali tudi voznika osebnega vozila, ki je pri svoji vožnji storil več prometnih prekrškov in na znake policistov ni ustavil. Ko so ga policisti le dobili je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel kršitelj 1,14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik se ni strinjal z rezultatom alkotesta zato so policisti odredili strokovni pregled, ki ga je kršitelj odklonil. Pri tem se je pričel tudi nedostojno vesti do policistov in se upirati postopku. Zaradi tega so policisti uporabili prisilna sredstva. Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Tudi zoper tega kršitelja bodo podali obdolžilni predlog.

Zaradi vsega navedenega in tragičnih dogodkih, ki so se v zadnjem času zgodili na območju Policijske uprave Celje bodo policisti s tovrstnimi akcijami nadaljevali in to predvsem na najbolj kritičnih cestah in odsekih. Policisti ugotavljajo, da se je varnost cestnega prometa na našem območju letos izredno poslabšala, kar dokazujejo tudi podatki saj so v dobrem tednu na cestah Policijske uprave Celja umrle kar tri osebe.

Policisti bodo veliko pozornosti namenili tudi uporabi mobilnih telefonov med vožnjo. Le-ti ugotavljajo, da se mnogi vozniki žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost.

M.I.