Kljub zahtevnim razmeram na trgu Mestna občina Celje načrtuje dokončanje Dečkovega naselja do konca letošnjega leta

Foto: MOC

V decembru je Mestna občina Celje v Dečkovem naselju odprla dva od šestih stanovanjskih objektov, v katerih je 50 stanovanj, in garažno hišo. Ob zaključku projekta, ki je predviden za konec tega leta, bi jih naj namenu predali še 92. Tako bo zaključen eden največjih in najpomembnejših projektov v zadnjih dvajsetih letih v Celju.

Skupni projekt Mestne občine Celje in družbe Nepremičnine Celje je ocenjen na 16,8 milijona evrov. Od tega je Mestna občina Celje pridobila 5,8 milijona evrov evropskega sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Mestna občina Celje bo financirala tudi komunalno ureditev zemljišča v vrednosti 1,3 milijona evrov.

Štirje večstanovanjski objekti so trenutno še v gradnji. Kljub zahtevnim razmeram na trgu, zaradi katerih se višajo cene gradbenih materialov, dobavni roki pa daljšajo, družba Nepremičnine Celje ter izvajalca gradbenih del Nivo Eko in Remont uspešno iščejo rešitve za zaključek investicije Stanovanjska soseska dečkovo naselje – DN 10 do konca leta 2022.

Družba Nepremičnine Celje je konec leta 2021 objavila Javni razpis za dodelitev stanovanj v neprofitni najem, na katerega se je prijavilo 640 prosilcev. Rezultati razpisa in končni vrstni red upravičencev po pravnomočni listi bodo znani v mesecu septembru 2022. Upravičencem bo dodeljeno 150 stanovanj, tretjina prednostni skupini mladi in mlade družine, največ v novi soseski na Singenski ulici.

Avtor: MOC