Klub seniork in seniorjev SDS opozarja, da Levica, ki se baha z domnevno najvišjo uskladitvijo pokojnin, molči o dejstvu, da imamo največjo inflacijo

Foto: nova24tv.si

V Klubu seniork in seniorjev SDS so se odvali na zadnje navedbe oziroma zapise Levice, da naj bi bili upokojenci deležni najvišje uskladitve pokojnin v zadnjih 15 letih. Kot poudarjajo so namreč splet preplavili zapisi Levice, ki obljublja upokojencem 8,2 % uskladitev pokojnin, kar naj bi bilo največ v zadnjem času. Omenjeni klub pa meni, da pri tem v Levici prikrivajo, da ima Slovenija tudi najvišjo inflacijo v tem obdobju.

Pri tem v Klubu seniork in seniorjev navajajo vest portala N1, ki kaže kakšno inflacijo je dejansko imela Slovenija v tem letu Golobove vlade. Predstavljajo tudi številke Statističnega urada Republike Slovenije, ki kažejo na 6,9 odstotno rast cen v mesecu oktobru.

“Upokojenci so obupani, vsaj večina njih (višina pokojnin sega od 200 do 2200 evrov in več), sodi med tiste, ki prejemajo  pokojnino med 600 do 900 evrov. To tudi pomeni, da bo za tistega, ki prejema 600 evrov pokojnine, uskladitev pomenila dodatnih dobrih 49 evrov,” poudarjajo v omenjenem klubu SDS. Ob tem so še dodali primerjavo med inflacijo in uskladitvijo pokojnin v času vlade Janeza Janše in vlade Roberta Goloba. Če se je dejansko v času vlade Janeza Jaše uskladitev pokojnin gibala na ravni inflacije, je v času vlade Roberta Goloba ta za polovico manjša od inflacije. Celoten odziv vam je dostopen na tej povezavi.

Vir: SDS