Ko Čeferin zbere 3,5 milijona s pomočjo ljudi, ga mediji kujejo v zvezde, ko Ivo Boscarol sam nameni gasilcem 3,5 milijona, ga isti mediji komaj omenijo

Foto: pixabay.com

Dvojna merila v naši družbi so postala že prava stalnica in pri tem mediji ter posamezniki, ki krojijo družbeno življenje niso nobena izjema. Kljub temu, da so tudi politični aktiviti na RTV Slovenija skušali v času vlade Janeza Janše ljudi prepričati kako pomembno je neodvisno in objektivno ovinarstvo, se vedno znova in znova pokaže, da so ravno mediji veliki ustvarjalci dvojnih meril. Tako imamo na eni strani zavzeto poočanje, ko gre za pravo politično opcijo, na drugi pa za isto dejanje tiste, ki so kritični do te obcije želijo prezreti.

Kljub temu, da humanitarnost pri mnogih slovencih igra pomembno noto, se nekaterim medijem zdi pomembno katero politično opcijo ti zagovarjajo oziroma so ji naklonjeni. To se je zelo očitno pokazalo, ko se primerja humanitarna pomoč denimo na eni strani aleksandra Čeferina (človeka slovenske tranzicijske levice) in na drugi Iva Boscarola ter Aleša štancarja, ki sta kritična do trenutne oblasti. Tako je denimo Čeferin deležen velike medijske slave, na drugi strani pa sta podjetnika od istih medijev prezrta.

Zadnji primer, ko je Aleksander Čeferin zbral 3,5 milijona evrov in to s pomočjo ljudi, je za nekatere medije neprecenljivo velik dosežek. na drugi strani isti mediji Iva Boscarola komaj omenjajo, ko je ta sam za gasilce daroval 3,5 milijona evrov. Torej je daroval iz svojega žepa enako vsoto, kot Čeferin iz žepov ljudi. Tukaj je pomembno še, da je denimo Aleš Štancar daroval sam 500.000 evrov za poplavljene in ga mediji skoraj ne omenjajo. Pri vsem tem je potrebno še omeniti, da je bila donacija Iva Boscarola Občini ajdovščina v višini 28 milijonov, le malokdaj omenjena s strani medije, ki tako močno ščitijo Goloba in Čeferina.

Vir: X