Ko celo vidni član SD opozori na nedemokratično preprečevanje postavljanja vprašanj Klakočar Zupančičeve Jelki Godec, povezanih s predsednikom vlade! Trenutna oblast nas pelje v temne čase diktature?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Dejan Kaloh)

“Omejevanje pravice poslancev, da sprašujejo, je hudo demokratično.” Takšen stavek ni zapisal nekdo, ki bi bil iz opozicije ali bi nasprotoval Golobovi vladi, ampak gre za zapis vidnega člana SD Jana Škoberneta, katerega stranka je dejansko članica vlade in koalicije. Vse to kaže, da nas dejansko trenutna oblast vodi v temne čase diktature, v kateri so izbrisane vse smernice demokratične družbe.

Novinar Peter Jančič je namreč v tem tednu objavil, da naj bi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančičeva, vodji poslanske skupine SDS Jelki Godec prepovedala zastaviti vprašanje predsedniku vlade Robertu Golobu. Jelka Godec je namreč vprašanje vezala na izjave Goloba na Blejskem strateškem forumu o vegeterjanski prehrani in njegovem samozdravljenju s takšno prehrano. Klakočar Zupančičeva pa je presodila, da gre za neprimerno vprašanje, ki nima povezave z delom vlade.

Da gre za več kot očitno kršenje demokratičnih norm s strani klakočar Zupančičeve, tako sedaj opažajo že člani koalicijskih strank. Tako se je na takšno ravnanje nekdanji poslanec SD Jan Škoberne odzval z besedami: “Omejevanje pravice poslancev, da sprašujejo, je hudo nedemokratično. Ni pomembno kaj najvišji predstavniki oblasti govorijo in pomembno je, da so njihove besede podvržene demokratičnemu nadzoru. Sicer pa , če stojiš za svojimi besedami, kje je težava?”

Vir: X