Ko je minister Maljevac razmišljal o Fotopubu je vlada Janeza Janše zagotovila denar za stanovanja. Danes pa se s projektom hvali ravno Maljevac!

Foto: Zajem zaslona

V Sloveniji smo res priča, kot se izrazi politični analitik Edvard Kadič, ladji norcev, ki nam v tem trenutku vlada. Pri tem pa vladajoči nimajo niti kančka samokritike oziroma projekte za katere so zaslužni dugi, podpisujejo svoje ime. Tako je po dolgotrajni oskrbi, katere sedaj seveda minister ne zna izvajati, sedaj Simon Maljevac pripisal tudi zasluge za 91 stanovanj na obali.

https://x.com/JureColja/status/1803507600929202343

Kot je ob tej samohvali zapisal novinar Bojan Požar se minister kiti izključno s tujim perjem. Minister in Levica se namreč hvalita, da sta v tem tednu v Kopru odprla 91 javnih najemnih stanovanj. Hkrati pa zasluge pripisujeta izključno sebi oziroma posameznikom znotraj Levice. A žal je zgodba povsem drugačna in so za ta uspeh zaslužni vsi drugi, Levica je samo sedaj postrgala smetano.

Novinar Bojan Požar opozarja, da so za stanovanja najmanj zaslužni v Levici, saj so jih zgradili davkoplačevalci in to od prvega do zadnjega centa. Iz obale pa ob tem prihajajo tudi opozorila, da segajo stanovanja v čas vlade Janeza Janše, katera je poskrbela, da se je ta pomemben projekt sploh pričel izvajati. Hkrati pa še opozarjajo, da začetek teh stanovanj sega v čas, ko je Meljavac še razmišljal o Fotopubu, ne pa o javnih najemnih stanovanjih. Ob odprtju pa je tako minister prišel v nasprotje s samim sabo in dejstvi.

Navajal je namreč, da so vlade v zadnjih letih namenile 14 milijonov za stanovanja. To je po njegovih besedah manj kot je stala gradnja enega bloka v Kopru. O takšnem znesku govori minister, kateri pa se verjetno še kako dobro zaveda, da se je projekt pričel pred njegovim mandatom, kar pomeni, da številke niso resnične.

Vir: X