Ko je vlada Janeza Janše razbremenila plače je Branimir Štrukelj pozival na proteste, danes, ko “pravi” uvajajo davke je v državi vse lepo in prav!?

Zadnji šef CK ZKS Milan Kučan in prvi sindikalist Branimir Štrukelj Foto: Demokracija

Je opozarjanje na deficit kadra v našem šolskem sistemu predstava za javnost z enim samim razlogom – višanje plač zaposlenim? Vsi dogodki povezani z glavnim sindikalistom SVIZ-a Branimirjem Štrukljem namreč dajo več kot očitno takšen signal. Sicer so se ljudje verjetno že navadili, da so v kolikor ima Slovenija desnosredinsko vlado najbolj nezadovoljni s svojim položajem v vzgoji in izobraževanju. To nezadovoljstvo je vedno, ne glede na to kakšne ukrepe sprejema tista vlada in kakšne koristi to prinaša posameznikom v državi.

Tudi v zadnji vladi, ki jo je vodil Janez Janša, so namreč bili eni glavnih akterjev nezadovoljstva na področju plačne politike v SVIZ-u. Kljub temu, da je takratna vlada veliko časa želela sprejeti razbremenitev plač, ki so jih mnogi – tudi takšni blizu Branimirja Štruklja veliko časa poskušali preprečiti, so bili med glavnimi akterji nezadovoljstva s takratno vlado člani SVIZ-a. In zakaj danes, ko je na oblasti Golob in ko so zastala pogajanja ter se uvajajo novi davki, SVIZ ne protestira?

Kot se je že nič kolikokrat izkazalo v SVIZ-u ne protestirajo, ko so na oblasti njihovi, saj glavni predstavniki sindikata nimajo po tem potrebe. na oblasti so namreč njihovi in pogače se režejo po njihovih željah. Kljub temu, da vlada iz dneva v dan uvaja nove davke, se jim danes ne zdi pomembno protestirati. “Ko je prejšnja vlada razbremenila plače vsem zaposlenim je pozival k stavki. Sedaj, ko se dvigujejo davki in je vlada prekinila pogajanja o plačah, je pa vse tiho. Seveda, ker vladajo njegovi!” Tako trenutno delovanje SVIZ-a vidi Jože Mežan.

Vir: X