Ko ji je uspelo spolitizirati RTV Slovenija, se je sedaj Šetinc Paškova prelevila v vrhunsko makroekonomistko, ki bo bankam pobrala denar?

Mojca Šetinc Pašek. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Davorin Kopše)

Ker je Mojca Šetinc Pašek uspešno opravila primarno nalogo in sicer politizacijo RTV Slovenija, je sedaj pristopila k reševanju “težav” bank na področju dobičkov. Tako se je od uspešne aktivistke RTV Slovenija, po novem kot kaže prelevila v uspešno makroekonomistko. Od ministra namreč zahteva, da po njeno “ustrezno” obdavčiti dobičke bank.

Kaj po mnenju trenutne oblasti pomeni “ustrezno” obdavčenje dobičkov bank je že napovedal minister za delo Luka Mesec, kateremu kot kaže prikimava tudi predsednik vlade Robert Golob. Šetinc Paškova takšni ureditvi ploska, ker naj bi po njenem “strokovnem” mnenju banke dobičke pridobile z izkoriščanjem inflacije v času restriktivne monetarne politike.

Takšno “poglobljeno” stališče poslanke Gibanja Svobode, je po mnenju novinarja Bojana Požarja povod, da jo predlagajo za predsednico Mednarodnega denarnega sklada. Seveda gre pri tem stališču za veliko mero ironičnosti. Tudi politični analitik Miran Videtič je mnenja, da po uspešni depolitizaciji in preprečevanju afriških samodržcev, da nam namenijo glas v Varnostnem svetu OZN, Šetinc Paškova postala vrhunska makroekonomistka.

Vir: Twitter