Ko Jože Možina po 15. letih pripravi oddajo Utrip in razkrije resnična zgodovinska dejstva, Tanja Fajon oddajo označi za sramoto

Foto: Twitter (Davorin Kopše)

Včeraj je na nacionalni televizijo po 15. letih oddajo Utrip pripravil novinar Jože Možina. Ker seveda vsebina oddaje ni bila po volji levega političnega pola, saj je novinar v oddaji prikazal resnico Dražgoške bitke, je bilo z njihove strani vodstvu odčitano, da je prišlo do ugrabitve nacionalne televizije, čemur se je pridružila tudi Tanja Fajon.

Ali bi si lahko v razvitih demokracijah predstavljali, da eden od novinarjev 15.let zaradi svojega drugačnega pogleda ne sme pripravljati oddaje? Verjetno ne, ampak pri nas se je to dogajalo, ko Jože Možina zaradi svojih drugačnih nazorskih pogledov ni smel pripravljati oddaje Utrip. Po 15. letih je dobil priložnost in razkril resnico o določenih temah – Dražgošah, ki so vsa ta leta veljale za mite in legende.

Pogrom levice in pohvale desnice

Za svojo oddajo je tako Jože Možina bil s strani desnega političnega pola deležen mnogih pohval, saj kot je tudi sam napisal, je vsa ta leta  RTV Slovenija dopuščala enoumje. Uroš Urbanija je ob tem še zapisal, da bi to lahko bila učna ura za vse slovenske novinarje, saj novinar pri svojem delu ne uporablja cenzure. Prav tako brez težav objavi izjave levega političnega pola.

Zaradi svoje iskrenosti je bil Jože Možina nemudoma tarča levega političnega pola, ki je RTV Slovenijo obtožilo ugrabitve televizije. Tanja Fajon je oddajo poimenovala sramota, prav tako Jožeta Možino in ekipo. RTV Slovenija pa očitala, da ne deluje v javnem interesu. Ob tem je Luka Svetina Fajonovo opozoril, da iz njihove strani prihajajo očitki o pritisku desnice na novinarsko delo in jo vprašal, kaj drugega pa pomeni ta njen zapis. Ali ni to pritisk na novinarsko delo?

Na drugi strani so se na socialnih omrežjih pojavili tudi zapisi, da naj bi bila oddaja Utrip ugrabljena. Vendar kot so se vrtili odgovori na te očitke, se nekaj kar ni od nikogar ne da ugrabiti.

Uroš Urbanija pa je vse, ki so prepričani, da oddaji ni bila primerna oziroma kredibilna, da povedo, kaj v njen ni bilo resnično.

Vir: Twitter