Ko Miha Kordiš v DZ razlaga kako je lastnina “pravna caka”, ki preprečuje nacionalizacijo, na račun njegovega TOZD-a pade več kot 12 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja!

Miha Kordiš. (Foto: Zajem zaslona Twitter/e-maribor)

Kljub temu, da se je že večkrat izkazalo, da je Miha Kordiš kot poslanec levice v popolnem nasprotju s sabim sabo, ko gre za besede in dejanja, se mu še vedno uspe uvrstiti v državni zbor. Žal pa so tokrat volilci izglasovali vlado, ki takšnim poslancem omogoča koalicijo, katera pa nenazadnje sprejema skrajno škodljive zakone za gospodarstvo, ki pa tudi Mihi Kordišu omogoča dobro plačano službo. Najbolj zanimivo pri tem je, da je Kordiš izredno nastrojen proti gospodarstvu, sam pa se ne brani dodatnega denarja, pa naj bo to iz državnega proračuna ali prodaje izdelkov.

Kljub temu, da bi Miha Kordiš gospodarstvenike nateral v morje z bajoneti in vilami, je sam leta 2017 ustanovil socialno podjetje, ki prinaša denar. Kljub temu, da je že bilo v preteklosti razkrito, da ne gre ravno za pravo socalno podjetništvo, se Kordiš izgovarja, da temu ni tako. to nenazadnje kaže tudi dejstvo, da se Kordiš ne brani državnega denarja, ki se pride na njegov račun oziroma račun podjetja.

Najbolj žalostno je, da bi sedaj Kordiš šel še dlje in premoženje gospodarstva kar nacionaliziral. Tako denimo je po njegovem mnenju zasebna lastnina samo pravna caka, ki državi preprečuje nacionalizacijo. Na drugi strani pa je denimo sam d države prejel 12 tisoč evrov, ki pa niso težava. Kot poudarja poslanec SDS Zoran Mojškerc se Sloveniji s takšnimi politiki res bliža konec.

Vir: ERAR

Vir: X