Ko novinarji nacionalne televizije o nekaterih zdravnikih poročajo kot dvoživkah, sami pa poleg plače na RTV Slovenija služijo še s s.p.-ji! Je to kaj drugače?

Foto: zajem zaslona (YouTube)

Tudi novinarji nacionalne RTV Slovenija so večkrat zdravnike, ki poleg dela v javnih zdravstvenih ustanovah opravljajo še delo preko svojih s.p.-jev ali pa so ustanovitelji različnih podjetij kot dvoživkah. Pri tem pa so spregledali, da so tudi v njihovih vrstah ljudje, ki poleg redne zaposlitve na RTV Slovenija, občasno služijo preko svojih s.p.-jev.

Kot je pred dnevi razkril Bojan Požar in kot kažejo podatki aplikacije za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji ERAR, je eden takšnih tudi Igor E. Bergant. Gre za nekdanjega odgovornega urednika športnega programa na RTV Slovenija in danes voditelja oddaje Odmevi.

Kot izhaja iz podatkov ERAR, je s.p. Igorja E. Berganta v času med letom 2014 in 2021 prejelo nekaj manj kot 40.000 evrov javnih sredstev. Torej tudi v tem primeru prihaja do delovanja osebe tako na javnem kot zasebnem področju?

Vir: Erar

Za primerjavo povejmo, da je Nova24TV ob tem poročala o razkritju Bojana Požarja, da naj bi takšen znesek Bergant prejel v enem letu z naslova plač in vseh ugodnosti, ki mu kot javnemu uslužbencu pripadajo na RTV Slovenija.

Vir: Erar in Nova24TV