Ko očitna politična aktivistka Nika Kovač časopis Večer označi za neodvisno novinarstvo!?

Foto: X / brutusReloaded

Pred volitvami smo poslušali kako se nenekatere organizacije deklarirajo kot nevladne, potem so počasi pričele podpirati posamezne stranke, na koncu pa so končale pri samem predsedniku nove vlade. Danes ti isti ljudje s svojimi zapisi in promoviranjem dolečenih medijev, želijo državljane prepričati za kako neodvisne medije gre.

Ena glavnih promotork takšnega ravnanje je nihče drug kot Nika Kovač. Gre za tisto Niko Kovač, ki želi ljudi prepričati kako je na vseh področjih neodvisna, hkrati pa izredno rada zelo selektivno zavzema svoja stališča. V vrsti njenih kampanj je zadnja ta, da želi časnik Večer ljudem prikazati kot primer neodvisnega novinarstva. Tudi Robert Golob Želi RTV Slovenija prikazati kot neodvisni medij, hkrati pa ravno tam prizna, da je naročil očiščenje vseh drugače mislečih.

Ja in kot ste prav prebrali sedaj Nika Kovač izvaja akcijo za časopis Večer, kjer razlaga, da je to njen najljubši časopis. Hkrati ga želi prikazati kot primer neodvisnega medija. Verjetno pa se ob tem nogi sprašujejo, če je temu res tako? Bolj verjetno gre še za eno promocijsko akcijo same predsednice Inštituta 8. marec.

Vir: X