Ko predsednik stranke, ki ne želi preiskave poslov Gen-i, Janeza Janšo obtožuje sodelovanja z Golobom

Minister za obrambo Matej Tonin (Foto: Printscreen)

V Sloveniji smo prišli do fascinantnih obtožb med političnimi o tem kdo sodeluje s kom in kdo ne. Če na eni strani Janez Pogorelec in Ljudmila Novak odkrito simpatizirata s tranzicijsko levico, pa to predvsem poslanci NSi in njena poslanska skupina to počne na bolj tih in prefinjen način. Že večkrat se je v zadnjem času namreč izkazalo, da so predstavniki NSi-ja odkrito podprli predloge Gibanja Svoboda in koalicije.

https://x.com/jelka_godec/status/1719291726664200405?s=20

Vendar ob vsem tem sedaj predsednik stranke Matej Tonin deli prepričanje, da naj bi Janez Janša sodeloval z Robertom Golobom. Predsednik NSi je namreč za N1 izrazil stališče, da naj bi bili v zakulisju priča sodelovanju med predsednikom SDS in predsednikom vlade. Gre za dokaj nenavadno stališče, če je znano, da so v zadnji od odločitev koalicije prav v NSi podprli predlog, da sodnikov več ne imenuje državni zbor, ampak predsednik republike.

Kljub vsemu pa to niso edini “spodrsljaji” NSi oziroma kolaboracija s koalicijo. Kot poudarja vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je teh “manevrov” NSi-ja kar nekaj. “Izjavi predsednik stranke, ki je s pomočjo Svobode ozurpirala obe nadzorni komisiji v DZ, ki ni prispevala podpisov za preiskovalno komisijo Gen-i, ki zagotavlja sklepčnost koaliciji pri glasovanjih o nujnih zakonih, ki ni spisala ustavne obtožbe PV,” je prepričana Jelka Godec.

Vir: X