Ko propadli politiki vodijo državo! Alenka Bratušek meni, da morajo politiki delati kar je dobro za državo in ne kaj je všeč ljudem. Kdo je država?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Robert Golob je že z aktivacijo kadrov pri sestavi vlade, ki niso bili izvoljeni s strani ljudi pri državljanih dvignil veliko prahu ter nezadovoljstva. Sedaj se iz dneva v dan kaže zakaj so bile takšne reakcije upravičene ter nenazadnje zakaj določenih politikov državljani ne želijo za svoje predstavnike. Na ta vprašanja je nenazadnje kar sama odgovorila tudi Alenka Bratušek.

Trenutna ministrska ekipa Golobove vlade tako iz dneva v dan dokazuje, da ni kos svoji zadani nalogi, saj se izgubijo že pri izjavah in pri razlaganju nekaterih pojmov. Danes imamo denimo ministra Marjana Šarca in Alenko Bratušek, ki nista bila izvoljena v hram demokracije, sama pa s svojimi izjavami kažeta tudi zakaj je bilo temu tako. Po tem, ko je obrambni minister, “briljiral” z izjavo o precvikani žički ob požaru na Krasu, se sedaj nekaj podobnega dogaja Alenki Bratušek ob razlagi pojma država.

Bratuškova je namreč za medije dejala: “Politiki smo tisti, ki moramo delati tisto kar je treba. to kar je dobro za državo, ne to kar je dobro za ljudi”. Več kot očitno je na tem mestu upravičeno vprašanje, če se ministrica zaveda kdo je država. Država niso politiki ampak ljudje.

Vir: Twitter