Ko Romanu Jakiču predsedniku sveta SAB sodijo zaradi suma zlorabe položaja tudi v povezavi z evropskimi sredstvi in potem njegov komentar o imenovanju evropskih tožilcev. Smo v Sloveniji res Latinska Amerika 40 let nazaj, kot se je izrazil Bojan Požar?

Foto: pixabay.com

Med tem, ko se ljubljanski župan Zoran Janković čudi, da se je pričelo sojenje v zadevi “Stožice”, so osredni mediji “spregledali”, da v tem procesu sodijo tudi Romanu Jakiču, ki je med drugim tudi predsednik sveta stranke Alenke Bratušek.

Jakiču sodijo, kot nekdanjemu direktorju Zavoda Tivoli A. Osrednji mediji so tako “spregledali”, da tožilstvo v tej aferi poleg Jankoviča, preganja še nekdanjega obrambnega ministra in danes generalnega sekretarja stranke SAB Romana Jakiča, Uroša Ogrina in Zlatka Srako iz podjetja Gradis-Energoplan in nekdanjega direktorja Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Sama Lozeja.

Najbolj bizarno pri tej zgodbi pa je dejstvo, da se je ravno Roman Jakič oglasil ob imenovanju slovenskih evropskih tožilcev. Spomniti je namreč potrebno, da gre v primeru poprej navedene afere tudi za sojenje, ki je povezano z evropskimi sredstvi. Zelo nazorno komentar Jakiča komentiral Bojan Požar: Ko Roman Jakič, politik SAB – KUL, ex LDS stranka, Gregor Golobič in Pozitivna Slovenija, ki mu pravkar sodijo zaradi zlorabe položaja tudi v povezavi z evropskimi sredstvi, komentira imenovanje evropskih tožilcev. Pa mi smo res Latinska Amerika, eno 40 let nazaj.”

Vir: Nova24TV in Twitter