Ko se ministrica ob opozorilih o ilegalnih migracijah zabava, smo v Sloveniji priča petkratnemu povečanju števila ilegalnih prehodov meje v primerjavi z letom 2021

Foto: Twitter (Janez Janša), Policija

Interpelacija ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar je naletela na veliko odzivov v smeri neodgovornega in nespoštljivega odnosa do poslancev in poslank ter nenazadnje tudi državljank in državljanov. Po spletu so namreč zaokrožile fotografije, kjer ministrica nastop poslanca mag. Branka Grimsa spremlja s povsem neprimernimi reakcijami.

Ob vsem tem je zanimivo, da je le nekaj ur po takšnem odnosu ministrice do poslanca ter opozorilih, da je odstranjevanje ograje, ki jo je odredila varnostna grožnja Sloveniji, prišlo do incidenta v Ljubljani. Državljan Eritreje je namreč sredi Ljubljane večkrat zabodel žensko.

Kaj dejansko pomeni odstranjevanje ograje za Slovenijo pa kažejo tudi zadnje številke. Tako smo bili denimo v mesecu oktobru priča, kar petkratnemu povišanju števila ilegalnih prehodov meje kot v enakem obdobju leta 2021. Če je leta 2021 Slovenija beležila 962 ilegalnih prehodov državne meje, se je ta številka letos pod vlado Roberta Goloba povzpela na več kot 5.400. Če smo bili vse do meseca junija priča skoraj dvakrat večjemu številu ilegalnih prehodov državne meje v primerjavi z letom 2021, smo v zadnjih treh mesecih priča skokoviti rasti.

“Prava invazija ilegalnih migrantov na Slovenijo v zadnjem mesecu ministrico Bobnarjevo, ministrstvo za notranje zadeve in Vlado RS očitno zabava, namesto da bi ukrepala,” je številke komentiral Janez Janša.

Vir: Twitter in Policija