Ko teroristični napad na otroke, na nacionalni televiziji poimenuješ kot napad “starejšega moškega”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Bojan Požar)

Žal bi morali biti osnovni standardi odgovornega novinarstva oziroma novinarstva na nacionalni televiziji poročanje v skladu z resničnimi dejestvi, smo danes na RTV Slovenija priča vsemu drugemu. Najbolj žalostno za plačnike RTV naročnine pa je, da se takšnega poročanja poslužujejot isti, ki so v času Janševe vlade zganjali največji politični aktivizem. Ob vsem tem pa so vpili, kako jim je kratena pravica do svobodnega poročanja.

Kljub temu, da si želijo svobodnega poročanja, to ne pomeni, da lahko ljudem prikrivajo resnična dejstva. Da je RTV pod prevzemom Goloba, vse prej kot objektivni nacionalni medij, kaže tudi zadnje poročanje Saše Krajnca o napadu v Dublinu. Tako je namreč omenjeni voditelj Dnevnika teroristični napad na Irskem poimenoval kot napad starejšega moškega.

Doblin je minuli teden namreč pretresel napad islamskega terorista, ki izvedel napad z nožem pri tem pa ranil tudi tri otroke. Krajnc je napadalca poimenoval kot starejšega moškega. Pri tem se zastavlja vprašanje ali gre v primeru takšnega poročanja za odgovorno in neodvisno novinarstvo.

Vir: X