Ko ti ne podelijo novega mandata “vpiješ”, da gre za fašizem, sam pa pred 20 leti odstaviš direktorja Elesa

Foto: (YouTube)

V letu 2001 so mediji poročali: “Vrnimo se k včerajšnjim dogajanjem in Türkovi razrešitvi, ki vsaj dvojno bode v oči. Že zato, ker je nova oblast z njo vnovič potrdila, kako počenja prav tisto, kar je tako glasno očitala prejšnji vladi. Zlasti pa, ker naj bi bil avtor direktorjeve zamenjave predsednik Elesovega nadzornega sveta dr. Robert Golob.”  Besedilo se nanaša na dejanje Roberta Goloba, ko je bil razrešen Vitoslav Türka, kot generalni direktor Elesa.

Zakaj se to poudarja?

Pred 20 leti je Robert Golob sodeloval pri razrešitvi generalnega direktorja Elesa, danes, ko mu pa vlada ni dodelila novega mandata pa “vpije”, da gre za fašizem. Tako je takrat nadzorni svet Elesa, ki ga je vodil Robert Golob Türku očital oškodovanje družbe zaradi prodaje prek posrednika, medtem, ko se Gen Energija pod vodstvom Goloba s tem ni ukvarjal, kljub pozivu Računskega sodišča.

Leta 2001 je bil tako Türku kar preko kurirja vročen sklep o razrešitvi, prav tako je takratni predsednik vladne kadrovske komisije Mirko Bandelj potrdil, da komisija ni obravnavala predloga za razrešitev Türka. Je pa pojasnil kdo je podal predlog za razrešitev Türka in to je bil nadzorni svet pod vodstvom Roberta Goloba. Mediji so takrat še poročali, da naj bi Golob pred letom 2001 kot strokovnjak za energetiko, pred prihodom na gospodarsko ministrstvo služil visoke zneske za razna pogodbena dela. Po zasedbi mesta državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo pa naj bi si celo dal plačati mesto predsednika nadzornega sveta Elektra Ljubljana.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV