Ko ti poslanci “raztrgajo” poročilo komisije se v obupu zatečeš k ovadbam Janše, Hojsa, Mahniča, Hojsa in Olaja? Bo Rudi Medved doživel še en kolaps?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Spomnimo, da so pred nekaj dnevi poslanci obravnavali vmesno poročilo preiskovalne komisije, ki preiskuje domnevno vmešavanje politike v delo Policije in ga skoraj da ne popolnoma “raztrgali”. Večina poslancev namreč sploh ni podprla vmesnega poročila komisije, ki jo vodi Rudi Medved, kaj šele predlaganega sklepa.

Ker se bližajo volitve komisija ne bo uspela pripraviti končnega poročila, ki pa tudi, če bi prišlo na mizo vprašanje kakšno podporo bi sploh dobilo. Kot kaže se je predsednik komisije Rudi Medved sedaj v obupu odločil, da bo komisija podala ovadbe zoper predsednika vlade Janeza Janšo, notranjega ministra Aleša Hojsa, državnega sekretarja za nacionalno varnost Žana Mahniča in direktorja Policije dr. Antona Olaja.

Kot so poročali na MMC naj bi komisija ugotovila, da pri omenjenih osebah obstaja sum storitve kaznivega dejanja, ker naj bi z njihove strani prihajalo do žaljivih obdolžitev na račun parlamentarne preiskovalne komisije, njihovih članov in strokovnih sodelavcev. Ob tem spomnimo, da je ravno član komisije mag. Dejan Kaloh vseskozi opozarjal, da komisija pri pripravi poročil ni upoštevala oziroma navajala nobenih zakonskih podlag, na katerih bi lahko temeljile domneve o vmešavanju politike v delo Policije.

Iz tega je mogoče sklepati, da se je komisija sedaj v obupu odločila, da bo sprejela takšen sklep, da bi upravičila svoje delo in s tem očrnila trenutno oblast.