Ko ti vlada, ki jo vsak petek obtožuješ diktature nameni več kot 250 tisoč evrov!

Tea Jarc na Triglavu. (foto: Posnetek zaslona / socialna omrežja)

Od začetka delovanja vlade Janeza Janše v letu 2020 je na petkovih protestih mogoče opaziti tudi predsednico sindikata Mladi plus Teo Jarc. Ne samo na protestih, kjer je Jarčeva predsednika vlade Janeza Janšo označila za diktatorja, prav tako pa njegovo vlado za diktaturo, je v javnosti večkrat mogoče zaslediti njeno nasprotovanje tej vladi.

Mnogi se bodo ob tem spomnili tudi njenega “izpada” na Kredarici, kjer je z vpitjem napadla premierja in notranjega ministra Aleša Hojsa. Na Kredarici je Jarčeva Janšo še obtožila, da je ukradel demokracijo in da se samo ona s svojimi somišljeniki bori za svobodo. V času njegovega vladanja pa naj bi v Sloveniji vladala korupcija in nepotizem.

Ob vsem tem je na tem mestu zanimivo dejstvo, da kot razkrivajo podatki ERAR, je sindikat, ki ga vodi Tea Jarc v času od junija 2020 do danes prejel s strani države več kot 250.000 evrov. Skupaj je sindikat Mladi plus od države od leta 2014 prejel več kot 700.000 evrov. Večino teh sredstev predstavljajo sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Vir: ERAR

Iz zgornjih številk lahko tako sami vidite, kako vlada pod vodstvom Janeza Janše denar namenja tudi tistim, ki jih obtožujejo diktature in se z njenim delovanjem ne strinjajo. Če bi vladala diktatura, kot trdi Jarčeva, je vprašanje, koliko denarja bi dobil njen sindikat?