Ko tuji mediji pod vprašaj postavljajo predsednico Slovenije z Rolls-Roycem in dačo, se našim to ne zdi omembe vredno?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Kaj pomeni pluralizacija medijskega prostora lahko vidimo na nekaterih primerih okoli izvolitve Nataše Pirc Musar za predsednico republike. Med tem, ko namreč nekateri mediji pod vprašaj postavljajo predsednico, ki razpolaga z Rolls-Roycem in dačo, se osrednjim medijem v Sloveniji namreč to ne zdi pomembna tema.

Tako je denimo avstrijski Kleine Zeitung v torek 15. 11. 2022 nekaj besed namenili tudi novi predsednici Slovenije Nataši Pirc Musar. Pri tem pišejo, da ima nova oziroma razpolaga nova predsednica tudi z vozilom Rols-Royce Phanton in dačo. Ob tem so še ustvarili karikaturo, na kateri se nova predsednica pelje ravno na omenjenem prestižnem avtomobilu.

Na drugi strani se takšno premoženje nič kaj sporno ne zdi osrednim medijem v Sloveniji. In kot opozarja novinar Bojan Požar o takšnem pisanju v tujini o novi predsednici Slovenije tudi ne bodo poročali. “Ko smo že pri tujih medijih, naši pa vam tega seveda ne bodo prenesli: Kleine Zeitung danes o SLO predsednici z dačo in rolls-roysem,” je zapisal Bojan Požar.

Vir: Twitter