Ko uradna spletna stran Državnega zbora na laž postavi Urško Klakočar Zupančič

Foto: Zajem zaslona (Twitter)

Če je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič v prazničnem tednu tako Joca Pečečnika kot gospodarstvenike označevala s “kapitalisti”, se je že sama prvi dan novega leta družila s takšnimi “kapitalisti”, ki so ji bili “napoti”. Obiskala je namreč novoletni koncert na Dunaju, pri čemer ne bi bilo nič nenavadnega, če za pot ne bi uporabila kar letala Falcon.

Ko so pričeli zadevo izpostavljati nekateri mediji o morebitni spornosti njenega obiska Dunaja z vladnim letalom, je pričela Klakočar Zupančičeva zadevo opravičevati z navedbami o domnevnem državniškem obisku. Ob teh navedbah so mnogi pričeli opozarjati, da glede na polet letala iz Ljubljane in Dunaja nazaj, ter trajanja koncerta, predsednica po nobeni teoriji ne bi mogla opraviti državniškega obiska, ki povprečno traja vsaj 4 ure.

Da vsa zadeva ne pije vode pa razkriva celo uradna spletna stran Državnega zbora. Na njej je namreč mogoče najti navedbe, da 1. 1. 2023 ni bilo v načrtu nobenega državniškega obiska predsednice Državnega zbora. Navedbe namreč razkrivajo, da naj bi šlo zgolj za obisk novoletnega koncerta in delovnega kosila s Wolfgangom Sobotko. Je tako predsednica DZ kar samo sebe postavila na laž?

Vir: Twitter