Ko vas Golobovi prepričujejo kako so uredili svobodo, nad protestnika zaradi plakata, da nas bo vlada spravila na boben pošiljajo policijo

Foto: Zajem zaslona X / Maja Kocjan

Še pred čertkovim protestom se je Golob po družbenih omrežjih hvalil kako so uvedli normalnost. Urška Klakočar Zupančič je po državnem zboru “razgrajala” kako je vlada Janeza Janše oziroma policija takrat izvajala represijo nad državljani in da tega nikoli več ne bo. In kje je Slovenija pod njihovo oblastjo danes?

Že pred protestom so posamezniki zaradi napovedi udeležbe bili deležni obiska policistov, na samem shodu pa so obiskali tudi protestnika, ki je imel transparent z napisom: “Vlada nas bo spravila na boben”. Tako so na četrtkovem protesnem shodu policisti od protestnika z omenjenim plakatom zahtevali identifikacijo in mu pojasnili, da zoper njega vodijo postopek. Protestnik je zgroženo ugotovil, da tiste, ki razgrajajo in razbijajo po Ljubljani policisti tretirajo drugače kot mirne protestnike.

Kljub temu, da je bil napis iz časopisa, je protestnik prepričan, da je edini cilj policije ustrahovanje. Gre za res žalostno podobo Slovenije pod Golobom, če vemo, da je ta ista oblast nasilnim protestnikom odpisala kazni, ki jih je izrekla policija. “Niti fašisti tega niso počeli. Počel pa je, na začetku kariere, to Putin. In kje je putinova rusija danes? Z ubito demokracijo in umorjenimi političnimi nasprotniki. Ki večinoma umirajo na “naraven” način. Golobizem=putinizem,” je takšno ravnanje označil poslanec SDS Zvone Černač.

Vir: X