Ko za 15 tisoč evrov na mesec ne veš v kateri dvorani si in o čem se razpravlja! Tudi to je Matjaž Nemec.

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Kot kaže ni samo težava, ko vlada prepove prehod meje svoje občine in ti ob tem zmanjka nitke za kosilnico, ampak tudi, ko ne veš v kateri dvorani si ter o čem teče razprava. Za enega največjih lapsusov v zgodovini Slovenije v EU je namreč v sredo poskrbel evropski poslanec SD Matjaž Nemec.

Poslanci v evropskem parlamentu so namreč razpravljali o Krepitvi čezatlantskih vezi v zahtevnem večstranskem svetu. V razpravo se je vključil tudi poslanec SD Matjaž Nemec, ki pa se je pri tem osmešil in požel celo opozorilo Josepa Borella, ki je poslanca iz Slovenije vprašal, ali sedita v isti dvorani in razpravljata o isti temi.

Kot izhaja iz nastopa Nemca je ta namesto o predvideni temi, razpravljal o približevanju Bosne in Hercegovine Evropski uniji ter pomenu Slovenije pri tem. “Dragi gospod Nemec, vaše vprašanje nima nič z današnjo temo, ste morda zgrešili dvorano?” je Josep Borell povprašal Matjaža Nemca.

S tem je dejansko Matjaž Nemec vrgel slabo luč tako na Slovenijo kot samega sebe s poznavanjem tem, ki jih obravnava Evropski parlament.

Vir: Twitter