Koalicija s svojim rokohitrstvom opoziciji onemogoča kvalitetno delo

Foto: Twitter (SDS)
V Slovenski demokratski stranki koalicijo sprašujejo, če v Sloveniji vladajo izredne razmere, za katere sami ne vedo. To jih sprašujejo, saj so priča sklicevanju izrednih sej iz danes na jutri, na katerih pa koalicija sprejema zakone po nujnem postopku. S takšnimi potezami v koaliciji onemogočajo kvalitetno delo opozicije, hkrati pa volivcem, ki niso volili koalicije onemogočajo, dostojno zastopanje s strani opozicije.
V SDS poudarjajo, da opozicija predstavlja glas ljudi, ki na volitvah niso podprli vladajoče koalicije. “Opozicijski poslanci nismo poslanci, ki vnaprej nasprotujemo vsem vladnim predlogom, pač pa je naše delo, da preučimo vsa gradiva, ki jih v proceduro vlagajo vladajoči, o njih izoblikujemo mnenje, predlagamo dopolnitve, ponudimo alternative,” poudarjajo v SDS.
Pri tem v SDS koaliciji očitajo, da sklicevanje v času 24 ur ali še manj pomeni onemogočanje kvalitetne priprave na razpravo opozicijskih poslancev, hkrati pa je takšno postopanje neresno in nespoštljivo.
“V času prejšnje vlade, ko so se sprejemali protikoronski paketi, so bila usta predstavnikov koalicije KUL polna besed o tem, kako se na sprejemanje zakonodaje, ki je Slovencem pomagala prebroditi krizne čase, ko je bil nujni postopek tudi utemeljen, nimajo časa ustrezno pripraviti. Govorili so o tem, kako je zakone treba sprejemati drugače. Kaj je drugače danes? Danes se zakoni z lahkoto sprejemajo po nujnih postopkih, celo z njihovo zlorabo, delo opozicije se poskuša onemogočiti, drugače pa je to, da v Sloveniji danes kriznih razmer, zaradi česar bi bila ogrožena življenja ljudi in zaradi česar bi se s sprejemanjem zakonodaje mudilo, za razliko od takrat ni,” so v izjavi za javnost opozorili pri SDS.
Za konec so v SDS poudarili, da tako kot v času zdravstvene krize, ljudje danes od politike pričakuje usklajeno delovanje ter sprejemanje odločitev v korist vseh državljanov. Koalicija pa s takšnim delom to onemogoča, so prepričani v opoziciji.
Vir: SDS