Kolesarji pozabili kolesa, Nika Kovač pa politično neodvisnost, ko Golob javno ministrico poziva, da razišče kako je nastalo poročilo o nakupu Litijske

Milan Kučan se je ustavil na protestu pri Tei Jarc. (foto: Twitter)

Petkovi kolesarji so v času Janeza Janše po Ljubljani razgrajali in uničevali lastnino drugih, ker so zahtevali, da se politika ne vmešava v neodvisne veje oblasti. Nika Kovač je takrat rohnela po Ljubljani in družbenih omrežjih, kako je politično neodvisna, ampak si želi neodvisnih NVO-jev in državnih institucij. Danes, ko je Robert Golob že pred nastopom mandata pritiskal na ministrico Tatjano Bobnar, da se vmeša v delo policije, pa so na te svoje zaveze poprej omenjeni akterji pozabili.

https://x.com/Marko63705437/status/1806768124164977085

Danes je Golob šel še korak naprej in od ministrice za pravosodje zahteva, da razišče kako je nastalo revizijsko poročilo o nakupu stavbe na Litijski v Ljubljani. Omenjeno poročilo namreč izredno močno obremenjuje Roberta Goloba, Klemna Boštjančiča in sedaj že nekdanjo ministrico Dominiko Švarc Pipan. In ker želi imeti Golob pod nadzorom vse podsisteme v državi, danes od nove ministrice zahteva, da se to poročilo razišče in se vmeša v delo revizorke do te mere, da se ga opere vse krivde?

Vendar, ko danes Golob odkrito pritiska na neodvisne institucije v državi, so petkovi kolesarji pozabili kolesa, Nika Kovač pa politično neodvisnost. Verjetno pa nihče od njih ne protestira, saj jih je Golob izredno dobro poplačal za pomoč pri izvolitvi na mesto predsednika vlade, kjer dane počne takšne pritiske na neodvisne organe v državi.

Vir: X