V sklopu letošnjega občinskega praznika občine Vojnik sta Turistično društvo Vojnik in Kolesarsko društvo Vojnik s prireditvijo počastila 120. obletnico ustanovitve Kolesarskega društva Vojnik. Prireditev je potekala tako pred samo občinsko zgradbo kot tudi po ulicah Vojnika. Vse prisotne na prireditvi je nagovoril Marko Zdovc, ki je v svojem nagovoru obiskovalce popeljal skozi zgodovino Vojnika, s poudarkom na nastanku in razvoju kolesarstva v samem kraju.

Foto: Lea Sreš

Ob tej priložnosti je občinska stavba postala bogatejša za novo obeležje, ki spominja na pričetke kolesarstva v Vojniku. Prav tako je bila predstavljena nova razglednica Vojnika in kolesarska značka. Prireditev pa so s svojim nastopom popestrili Štajerski rogisti.

Številnim obiskovalcem so prireditelji na ogled postavili lepo število starodobnih koles, njihovo vožnjo po Vojniku pa sta »nadzorovala« pripadnika kolesarske policije iz Celja. Ulice Vojnika so tako zasedli lastniki starodobnikov, novejših koles in električnih koles. Pod štorom so predstavili nekaj starih koles in tudi proizvajalca koles iz Vojnika. Tako se lahko v Vojniku pohvalijo, da njihova kolesa nosijo oznako »narejeno v Vojniku«.

Kolesarska prireditev se je končala s prireditvijo pod šotorom, kjer so članice Društva podeželskih žena Meta pripravile slastne palačinke. Za vse obiskovalce je bilo dobro poskrbljeno tudi na stojnici Društva Dobra volja in iz kotička Zdenkove ekipe.

 

M.I.