Koliko tujcev ima poleg Radeta Šerbedžije slovensko pokojnino, ne da bi ti kadarkoli delali ali živeli v Sloveniji?

Medtem, ko velik del upokojencev, ki so štirideset in več let plačevali davke in prispevke v državno blagajno, danes živi na robu preživetja, nekateri lepo uživajo s slovenskimi pokojninami. Zadnje dni je namreč nekatere na družbenem omrežju zmotila najava oziroma reklama Planeta TV, ki je promovirala nastop Radeta Šarbedžije v Sloveniji.

Najbolj je ljudi zmotilo dejstvo, da mediji ob tem zamolčijo, kako omenjeni kulturnik živi s slovensko pokojnino. in to se dogaja kljub temu, da nikoli ni delal ali živel v Sloveniji. Zastavlja se vprašanje koliko ljudem še država oziroma ZPIZ izplačuje takšne pokojnine? Na drugi strani pa takšni umtniki s prihodom v Slovenijo in nastopi samo služijo dodaten denar.

Da gre dejansko za zamolčanje dejstev opozarja tudi ekonomist dr. Matej Lahkovnik. “V SLO ima privilegirano kulturniško penzijo, ki je pri nas ni zaslužil in se itak samo-deklarira za srbsko hrvaškega igralca ter ga nihče ne sprašuje koliko postrani služi kot ostale upokojence v SLO,” opozarja Matej Lahovnik.

Vir: X