Komentar Denis Poniž: “Državna proslava pokazala, da smo izvolili ljudi, ki ne sodijo v hram demokracije ampak kakšno zakotno zidanico”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Bojan Požar)

Denis Poniž je za Portal Plus napisal komentar na temo pekove proslave pred dnevom državnosti, v katerem je izrazil kritičen pogled na nastop predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Po mnenju Denisa Poniža Klakočar Zupančičeva ne samo da predstavlja parlament – najvišji prostor politične volje, ampak je tudi druga najpomembnejša oseba v državi po hierarhiji. Zaradi tega je prepričan, da si kaj takšnega kot si je privoščila ne bi smela privoščiti.

V tem času – 31. letih smo doživeli od predstavnikov oblasti marsikaj, tudi takšne stvari, ki bi jih pripisali le opitim gostilniškim pijančkom, je prepričan Poniž. Eden od takšnih dogodkov je po njegovem tudi žvečenje žvečilnega gumija ministra za Slovence po svetu na pogrebu Borisa Pahorja.

Vedno nam je bilo predstavljeno, da smo s tem prišli do dna oziroma da slabše ne more biti. Vedno smo se po mnenju Denisa Poniža zmotili, saj spoznavamo, da oblastnikom ni nič tuje, sveto in pred ničemer se ne ustavijo. Njihov ego je močnejši od vsega, kar predstavlja temelj te civilizacije in medčloveškega sporazumevanja. Poniž je prepričan, da je to na petkovi prireditvi pokazala tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Komentar vam je na voljo tukaj.

Vir: Portal Plus