Komisija za preprečevanje korupcije primera nakupa parcele Aleša Hojsa ni vzela v obravnavo, saj niso zaznali kršitev njihovih pristojnosti!

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs (Foto: Printscreen)

Ljubljana, 15. marec 2021 – Danes je Komisija za preprečevanje korupcije na svoji spletni strani objavila obvestilo o zaključku postopka v zvezi s prodajo parcele na območju Kolombana Mestne občine Koper. Gre za parcelo, ki jo je kupil Aleš Hojs, KPK pa se je odločila da zadeve ne bo sprejela v nadaljnjo obravnavo.

KPK je v izjavi za javnost še zapisala, da so postopek pričeli na podlagi v letu 2020 prejete prijave zaradi suma nepravilnosti pri prodaji parcele Mestne občine Koper, katere končni lastnik je med drugimi postal tudi minister za notranje zadeve. “Komisija je v okviru predhodnega preizkusa zaprosila in pridobila pojasnila in dokumentacijo Mestne občine Koper in Slovenskega inštituta za revizijo, preverila je postopek prodaje določene nepremičnine, opravila razgovor s cenilcem nepremičnin ter vpogledala v javno dostopne objave”, so še zapisali v izjavi za javnost.

V obravnavani zadevi namreč KPK ni mogla potrditi kršitev iz njihovih pristojnosti, zato so postopek ustavili. Mestna občina Koper mora sedaj v cenitveno poročilo samo zapisati ali s cenitvijo ugotovljena cena vsebuje davek (DDV) ali ne.

M.I.