Komu je Erik Brecelj porezal peruti, da so v Glas Ljudstva v zraku, ker jih ne vabi na Strateški svet za zdravstvo!?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Kljub drugačnim željam, je kot kaže Erik Brecelj vodja Strateškega sveta za zdravje potegnil poteze, ki nekatere še kako bolijo. Pred časom je namreč za Planet TV izjavil, da so mu v Glasu Ljudstva prepovedali ukvarjanje s korupcijo v zdravstvu.

Gre za tisti Glas Ljudstva, ki bi se naj v času vlade Janeza Janše boril proti tej vladi, ker naj bi jo sumili korupcije pri nabavi zaščitne medicinske opreme. Danes, ko je na oblasti Robert Golob pa želijo svojo nevladnost vpeljati v delo vlade in ukazovati kaj se sme in kaj ne. Tako naj bi denimo vodji Strateškega sveta za zdravstvo prepovedali ukvarjanje s korupcijo v zdravstvu.

Pri Golobovi vladi je popolnoma nerazumljivo zakaj bi želel civilno iniciativo Glas Ljudstva vključiti v delovanje strateškega sveta za popolnoma strokovno področje. Tako se zastavlja vprašanje kompetenc tistih, ki naj bi iz te iniciative sodelovali v Strateškem svetu za zdravstvu. Kljub vsemu je sedaj vodja strateškega sveta Erik Brecelj potegnil potezo, ki nekatere še kako boli in Glasu Ljudstva pokazal, da strokovna vprašanja rešujejo strokovnjaki, zato se je odločil, da jih ne bo vabil na seje strateškega sveta.

Takšna odločitev je pri omenjeni civilni iniciativi povzročil vik in krik. Morda bosta morala Tea Jarc in Jaša Jenull zopet obiskati predsednika vlade, da mu bosta malo potožila in ga opozorila kdo mu je pomagal na oblast? Žal tako danes pod Svobodo deluje oblast v Svobodi.

Vir: Twitter