Planet TV je ekskluzivno razkril komunikacijo med pristojnimi službami Evropskega parlamenta in Kabinetom predsednika vlade Republike Slovenije iz katere izhaja, da je bilo vse pripravljeno za predvajanje posnetka, ki ga je na zasedanju želel predvajati premier Janez Janša. Hkrati je iz korespondence razvidno, da je bilo vse predvideno, da se posnetek predvaja in da je predsednica Sophie in’ t Veld samovoljno umaknila predvajanje posnetka.

Korespondenca tako razkriva naslednje: “Vse je pripravljeno! Držimo pesti, da bo sistem sodeloval,” je bilo sporočilo Jonathana Cornerja iz oddelka informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta več kot uro in pol pred predstavitvijo, Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije. Da bo posnetek predvajan in je vse pripravljeno je Corner potrdil še enkrat tik pred nastopom predsednika vlade Janeza Janše.

Komunikacija o predvajanju posnetka je najprej potekala preko slovenskega veleposlanika v Bruslju Iztoka Jarca. Pri tem je zanimivo tudi, da interni zaznamek nakazuje, da je Sophie in’ t Veld potrdila, da bodo omogočili grafično predstavitev.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo